Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 200 gram
cebula czerwona 1 sztuka
żółty ser 4 plastry
pestki dyni 4 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 2 łyzki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z dodatkami

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Następnie obsypujemy solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe z dodatkami foto
2
Pieczarki z cebulą czerwona podsmażamy na oleju.
Krok 2 - Roladki schabowe z dodatkami foto
3
Na każdy plaster kotleta układamy podsmażone pieczarki- na pieczarkach kawałki żółtego sera oraz pestki dyni. Zwijamy kotlety do środka- w formie roladki.
Krok 3 - Roladki schabowe z dodatkami foto
4
Zwinięte roladki schabowe panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej.
Krok 4 - Roladki schabowe z dodatkami foto
5
Smażymy na oleju z każdej strony- boki również.
Krok 5 - Roladki schabowe z dodatkami foto
6
Roladki podajemy z gniecionymi ziemniaczkami i ulubionymi warzywami- surówką.
Krok 6 - Roladki schabowe z dodatkami foto
7
Smacznego!!!
Krok 7 - Roladki schabowe z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 23.02.2014 09:14
świetny obiadek)
patryska76 19.02.2014 19:08
Smaczny obiadek ;-)
Stenka 19.02.2014 18:30
z pestkami nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak