Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe mocno serowe z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości na 2 porcje
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
cebula 4 plasterki
serek topiony 2 plasterki
ser żółty 1 plasterek
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
olej do smażenia
woda ok.2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe mocno serowe z cebulką

Kroki postępowania

1
Schab opłukujemy w wodzie i osuszamy . Po osuszeniu rozbijamy tłuczkiem. Rozbite kotleciki oprószamy przyprawami z każdej strony.
Krok 1 - Roladki schabowe mocno serowe z cebulką  foto
2
Kolejnym etapem jest posmarowanie kotlecików musztardą , następnie połażenie serka topionego , plastry cebulki , sera żółtego i na koniec serek topiony.Gotowe roladki zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami.
Krok 2 - Roladki schabowe mocno serowe z cebulką  foto
3
Na rozgrzaną patelnie dajemy roladki i obsmażamy z każdej strony. Następnie dolewamy 2 szklanki wody i dusimy do miękkości mięsa.
Krok 3 - Roladki schabowe mocno serowe z cebulką  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.11.2015 12:07
Świetne mięsko
Futka 06.11.2015 11:13
Wspaniałe i bardzo smakowite roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak