Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
szynki 6 plastrów
ogórki kiszone 3 sztuki
ser żółty 15 dag
ser topiony 1 sztuka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab pociąć na plastry, lekko roztłuc, posypać solą i pieprzem. Na każdy plaster nakładamy plaster szynki, kawałek ogórka, kawałek masełka, serka topionego albo serka żółtego, zwijamy w roladkę (możemy spiąć wykałaczką). Obtaczamy w mące.
Na patelni z dodatkiem oliwy smażymy roladki z każdej strony i przekładamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody i pod przykryciem gotujemy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy wymieszaną w miseczce śmietanę z serkiem topionym śmietankowym (dobrze do miseczki wlać trochę wody z garnka, wymieszać i dopiero przełożyć wszystko do garnka). Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 27.10.2012 23:18
smaczne
Bernadeta 26.10.2012 21:30
bardzo smaczne
marines27 24.10.2012 19:28
Mniam
Iiiiii 19.10.2012 18:17
pyszne
jolanta19 15.10.2012 19:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak