Roladki indycze z pesto i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

  • pesto

  • suszone pomidory

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cieknie płaty pierśi z indyka, oprószamy solą i pieprzem z obu stron.

Z jednej strony smarujemy pesto i kładziemy kawałki suszonych pomidorów, zwijamy w ruloniki, tworzac roladki, które następnie obsmażamy z każdej strony na oliwie.

Gdy są przyrumienione podlewamy woda i dusimy na wolnym ogniu kilka minut, przewracając co chwilę na inną stronę by mięso w środku nie było surowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 03.12.2013 08:29
ślinka mi cieknie
cooleczka 06.02.2012 17:33
smakowite
Agnieszka_B 26.11.2011 22:39
Idealne połączenie - indyk, pesto i suszone pomidory...
Henryka2 22.11.2011 23:01
Apetyczne te roladki.
sylwia / sytofala 22.11.2011 14:07
kuszące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat