Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
pierś z kurczaka podwójna 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Piersi myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na bardzo cienkie płaty (co najmniej na 4 części. Każdy płat solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Roladki drobiowe ze szpinakiem foto
2
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze szpinakiem, bułką i jajkiem.
Szpinak smarujemy na każdym płacie z piersi.
Krok 2 - Roladki drobiowe ze szpinakiem foto
3
Najpierw składamy jeden bok piersi a następnie drugi. Jeśli płaty będą wystarczająco cienkie to nie będą potrzebne wykałaczki.
Krok 3 - Roladki drobiowe ze szpinakiem foto
4
Złożone roladki kładziemy na rozgrzany tłuszcz zamknięciem do dołu. Mocno wysmażamy a następnie przewracamy na drugą stronę.
Krok 4 - Roladki drobiowe ze szpinakiem foto
5
Roladki są gotowe do spożycia jak się usmażą z drugiej strony.

Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Krok 5 - Roladki drobiowe ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 12.01.2013 14:36
Same smakowitości!
ziutula
ziutula 12.01.2013 12:06
moje szpinakowe smaki
Konczi 12.01.2013 07:39
kocham to połączenie i zawsze maja u mnie smaczne ;)
IwonaKa 12.01.2013 00:58
koniecznie musze to zrobić,na pewno smaczne
caffee_tea 11.01.2013 23:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak