Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki ok 8 szt
ogórki konserwowe 2 szt
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami i ogórkiem

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W słupki albo plasterki pokroić ogórki. Pieczarki wrzucić na patelnię gdy odparują oprószyć solą i pieprzem, dodać ogórki i wymieszać.
Filety podzielić na dwa płaty, lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Każdy płat z jednej strony oprószyć ziołami i wyłożyć pieczarkowy farsz.
Zwinąć w roladki i panierować w jajku i bułce, smażyć na małym ogniu na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.04.2017 20:30
bardzo pyszne
Janina 03.04.2017 16:43
Smaczne danie;))
marzut 03.04.2017 08:39
Super przepis
Krystyna32 03.04.2017 08:25
bardzo smaczne
agaK. 02.04.2017 22:34
Smaczne i na wiele okazji.
dodi 02.04.2017 20:32
ale apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak