Roladki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    300 gram
  • masło

    2 łyzki.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy lekko rozbijamy przez folie by go nie podziurawić.
Pieczarki myjemy kroimy w ćwierć plastry i dusimy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso nacieramy przyprawami, Układamy na każdym kawałku trochę farszu i zwijamy w roladki . Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 17.11.2013 22:15
Często robię faszerowane piersi, z pieczarkami to jedne z moich ulubionych.
Megg 17.11.2013 17:27
super smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat