Roladki drobiowe z pieczarkami

Roladki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • płatki kukurydziane

    do panierki
  • jajko

    3 szt
  • mąka

    do panierki
  • musztarda

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    1-2 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki drobiowe z pieczarkami

Piersi kurczaka umyć, cienko rozklepać i każdą z nich obsypać lekko solą, pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą.
Pieczarki umyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i też drobno posiekać. Pieczarki z cebulą poddusić na maśle. Na koniec wbić do nich jajko, żeby się składniki złączyły. Można do nich dosypać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.
Na każdą pierś kłaść uduszone pieczarki, rozprowadzić na mięsie, posypać delikatnie startym na tarce serem żółtym i zwinąć w rulonik.
Każdą roladkę panierować w mące, jajku i zmielonych płatkach kukurydzianych i piec na tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Ela15 15.01.2015 18:50
muszą być pyszne
romanrafal
romanrafal 23.08.2014 12:32
pyszne roladki
gacopierz23 29.04.2014 21:15
lubię to nadzienie
Margo1 15.06.2013 15:43
nawet mi się podoba fota
Sylwia56
Sylwia56 11.07.2012 17:37
pycha
Małgorzata106 28.06.2012 21:03
super
Grażyna13 18.06.2012 17:57
Lubię takie :)
Małgorzata106 17.04.2012 17:59
pycha
Małgorzata106 16.02.2012 15:11
pycha
Małgorzata106 09.02.2012 18:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat