Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
ser żółty 15 dag
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
boczek wędzony 18 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w boczku

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć podzielić na kotlety, lekko rozbić. Przyprawić solą, papryką i czosnkiem, przykryć i odstawić do lodówki na min. 1 godzinę.
Krok 1 - Roladki drobiowe w boczku foto
2
Na każdy płat mięsa układać starty ser żółty i zwinąć w roladki.
Krok 2 - Roladki drobiowe w boczku foto
3
Roladki owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami. Piec w 180 stopniach przez ok. 30-40 minut.
Krok 3 - Roladki drobiowe w boczku foto
4
Podawać z frytkami i surówką.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Roladki drobiowe w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.02.2014 19:07
pysznie miesko
pestka 21.02.2014 09:33
bardzo smaczne
Milka100 16.02.2014 19:15
pyszności te roladki
sylwia_sl 16.02.2014 17:58
Na pewno smaczne takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak