Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe faszerowane serkiem topionym i pietruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
serek topiony 1 śmietankowy
Natka pietruszki suszona Prymat 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe faszerowane serkiem topionym i pietruszką

Filety umyć, osuszyć, podzielić na plastry. Serek topiony wymieszać z pietruszką na jednolitą masę. Plastry fileta lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Następnie kłaść na filety serowo-pietruszkowy farsz i zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Następnie roladki podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 20.08.2015 06:23
pyszne roladki
jagoda5913 19.08.2015 22:37
super poysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak