Roladki Drobiowe

Roladki Drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    2 szt.
  • filet z kurczaka

    7 szt.
  • mięso mielone wieprzowe

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 łyż
  • natka pietruszki

    1 łyż
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki Drobiowe

Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w kostę, ogórki również. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy z mielonym mięsem. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem ziołowym. Filety delikatnie rozbijamy, na filety nakładamy farsz. Ciasno zwijamy w roladki. każdą z osobna zawijamy w folię ( rękaw) i folię aluminiową
Wkładamy do garnka z wrzącą wodą, gotujemy 30 min an małym ogniu. Gorące odwijamy i podajemy z frytkami sórówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

szajba2 21.05.2011 15:40
fajne i konkretne danie
Barbara55 30.04.2011 19:03
dobre
kielcok1 16.04.2011 19:30
ciekawe
rakow2
rakow2 20.01.2011 14:37
fajne do zestawu
rakow2
rakow2 20.01.2011 14:37
smaczne
Zośka1 02.07.2010 22:48
a nie rolada straego?
darek6 27.06.2010 16:33
super polecam
brygida 10.06.2010 19:21
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat