Roladka drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • figi suszone

    15 dkg
  • Morela suszona

    15 dkg
  • bulion warzywny

    2 litry
  • słodka papryka Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta rozbić na prostokąt. Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na 1 godz. Figi i morele drobno pokroić. Owoce ułożyć na mięsie w dwóch rzędach. Mięso zrolować. Oprószyć przyprawami, zawinąć w folię aluminiową i dać do bulionu. Gotować ok. 40 min. Mięso należy kroić jak będzie zimne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 15.06.2012 23:40
fajna
RenataZ-et 15.05.2012 08:35
ciekawe
ankaryba 14.02.2012 15:51
pyszne są te roladki :-)
Monika193 18.12.2011 22:12
smaczne
Wacław 28.11.2011 11:25
fajny przepis !
Wafelek2601 22.11.2011 09:18
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat