Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
ziemniaki 1.5 kg.
pieczarki 0.5 kg.
cebula 1 szt.
papryka 0.5 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać,opłukać.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Poddusić na tłuszczu.Ugotowane gorące ziemniaki przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą.Pieczarki obrać,opłukać pokroić w kostkę lub plasterki.Poddusić do miekkości na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Paprykę umyć.Usunąć gniazda nasienne,opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać do pieczarek.Wymieszać.Przyprawić do smaku.Pieczarki wraz z papryką dodać do ciepłych ziemniaków.Wymieszać dokładnie.Doprawić do smaku.Na każdym waflu na grubej kratce rozsmarować ciepły farsz ziemniaczany.
Krok 1 - rolada ziemniaczana foto
2
Każdy wafel zwijać w roladę.
Krok 2 - rolada ziemniaczana foto
3
Pokroić w cząstki.
Krok 3 - rolada ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.06.2013 23:10
lubię bardzo
Ewelina47 19.01.2013 22:00
ja lubię bardzo
Anna169Hosz 04.12.2012 10:21
Ciekawe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak