Rolada z powidłami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    4 sztuki
  • mąka

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 łyżka
  • powidła śliwkowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać do nich cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera. Dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z miksera. Mąki i proszek połączyć ze sobą. Przesiać przez sito i dodać do masy. Wymieszać łyżką. Następnie dodać ocet i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na dużą prostokątną brytfannę. Upiec w 180 st. i piec przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z brytfanny, nałożyć na biszkopta powidła i zwinąć w rulon (roladę). Zwijać w nawilżoną ściereczkę. Polecam. Bardzo dobra.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 01.11.2013 23:05
Ale bym zjadła choć kawałek.
Bernadeta1 29.10.2013 00:22
super taka rolada do kawusi
magdalea 22.04.2013 21:37
fajna, domowa rolada
babajaga1969 21.04.2013 13:37
smakowicie wygląda
idealme 21.04.2013 11:31
bardzo ciekawy przepis :)
Lampencjo 21.04.2013 11:07
super rolada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat