Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 4 sztuki
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z powidłami

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać do nich cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera. Dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z miksera. Mąki i proszek połączyć ze sobą. Przesiać przez sito i dodać do masy. Wymieszać łyżką. Następnie dodać ocet i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na dużą prostokątną brytfannę. Upiec w 180 st. i piec przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z brytfanny, nałożyć na biszkopta powidła i zwinąć w rulon (roladę). Zwijać w nawilżoną ściereczkę. Polecam. Bardzo dobra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.11.2013 23:05
Ale bym zjadła choć kawałek.
Bernadeta1 29.10.2013 00:22
super taka rolada do kawusi
magdalea 22.04.2013 21:37
fajna, domowa rolada
babajaga1969 21.04.2013 13:37
smakowicie wygląda
idealme 21.04.2013 11:31
bardzo ciekawy przepis :)
Lampencjo 21.04.2013 11:07
super rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak