Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z perlicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

perliczka 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
boczek parzony 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z perlicy

Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskamy płat
rozłożyć na stole, zgrubienie mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w paski parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladą, owinąć w folię aluminiową.Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 150 stopni około 45 minut.Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.06.2011 23:26
Wow-bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak