Rolada z perlicy

Rolada z perlicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • perliczka

    1,5 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • boczek parzony

    6 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskamy płat
rozłożyć na stole, zgrubienie mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w paski parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladą, owinąć w folię aluminiową.Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 150 stopni około 45 minut.Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.06.2011 23:26
Wow-bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat