Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3
cukier 200 g
mąka 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 50 ml

Krem

krem do tortów śmietankowy 0,5 opakowania
mleko ok 150 ml
wino czerwone
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem

Kroki postępowania

1
Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę.Nastepnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mleko i mieszamy łyżką.
Krok 1 - Rolada z kremem foto
2
Tak wymieszaną masę wykładamy na duzą blachę wyłożona papierem do pieczenia i dobrze wysmarowaną margaryną. Wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego piekarkania do 250 stopni na 5 -7 min.
Krok 2 - Rolada z kremem foto
3
Jeszcze ciepły biszkopt zaraz wykładamy na ściereczkę ,dnem do góry,ściągamy papier do pieczenia i zwijamy ciepłą roladę.Czekamy aż wystygnie.
Krok 3 - Rolada z kremem foto
4
W tym czasie przygotowujemy krem.Użyłam gotowy krem do tortów o smaku śmietankowym,pół opakawania zmiksować z mlekiem.Do ubitego kremu dodałam 1,5łyżki napoju winnego o skmaku czekoladowym.Zdjęcie dla tych którzy nie wierzyli że jest wino o takim smaku.Wymieszać.
Krok 4 - Rolada z kremem foto
5
Gdy rolada wystygnie,rozwinąć ją delikatnie i wyłożyć równo krem.Zwinąć roladę ponownie.Schłodzić w lodówce.Po wyjęciu z lodówki posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Krok 5 - Rolada z kremem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 25.11.2014 18:20
Pyszna,szybka i łatwa polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak