Rolada z kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jajka

    3
  • cukier

    200 g
  • mąka

    200 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    50 ml

Krem

  • krem do tortów śmietankowy

    0,5 opakowania
  • mleko

    ok 150 ml
  • wino czerwone

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z kremem foto
Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę.Nastepnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mleko i mieszamy łyżką.
Krok 2 - Rolada z kremem foto
Tak wymieszaną masę wykładamy na duzą blachę wyłożona papierem do pieczenia i dobrze wysmarowaną margaryną. Wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego piekarkania do 250 stopni na 5 -7 min.
Krok 3 - Rolada z kremem foto
Jeszcze ciepły biszkopt zaraz wykładamy na ściereczkę ,dnem do góry,ściągamy papier do pieczenia i zwijamy ciepłą roladę.Czekamy aż wystygnie.
Krok 4 - Rolada z kremem foto
W tym czasie przygotowujemy krem.Użyłam gotowy krem do tortów o smaku śmietankowym,pół opakawania zmiksować z mlekiem.Do ubitego kremu dodałam 1,5łyżki napoju winnego o skmaku czekoladowym.Zdjęcie dla tych którzy nie wierzyli że jest wino o takim smaku.Wymieszać.
Krok 5 - Rolada z kremem foto
Gdy rolada wystygnie,rozwinąć ją delikatnie i wyłożyć równo krem.Zwinąć roladę ponownie.Schłodzić w lodówce.Po wyjęciu z lodówki posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asienka15 25.11.2014 18:20
Pyszna,szybka i łatwa polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat