Rolada z indyka w sosie z musztardy-PRYMAT-.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.mała
  • kiełbasa śląska

    10 dkg
  • kiełbasa parówkowa

    1 szt
  • mozzarella małe kulki

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1/2 słoiczka
  • indyk

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z indyka w sosie z musztardy-PRYMAT-. foto
Mięso z udzca pociąć na plastry i ubić.Posmarować musztardą ,przyprawić kucharkiem i pieprzem.Zostawić na godzinkę,aby mięso było póżniej kruche.
Krok 2 - Rolada z indyka w sosie z musztardy-PRYMAT-. foto
Obrane ze skórki kiełbase i parówkę oraz mozzarellę zmielić w maszynce.Obraną cebulę drobno pokroić i podsmażyć chwilkę z pozostałym farszem na gorącym oleju.
Krok 3 - Rolada z indyka w sosie z musztardy-PRYMAT-. foto
Nałożyć farsz na plastry mięsa i zwinąć.Rolady wrzucić na rozgrzany olej,chwilę podsmażyć,podlać niewielką ilością wody.Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.Gdy mięso będzie już miekkie, dodać do sosu musztardę i zagęścić mąką.Mieszając sos, chwilke podgotować.
Krok 4 - Rolada z indyka w sosie z musztardy-PRYMAT-. foto
Roladę wyłożyć na talerz ,podlać sosem,podawać ze świezo ugotowanymi ziemniakami i np.kapustą z czerwoną fasolą.

Z tego powodu ze mieszkam w małopolsce i niektórzy, nazywają nas "centusiami" a i pracodawca nie jest zbyt hojny,farsz jest z takich składników jakie miałem w lodówce.

Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 17.02.2016 21:16
Takie mięsko to ja lubię
Alex_M 15.02.2014 14:11
smaczny obiadek :)
Beata23 22.01.2014 17:32
super obiad
anemon 09.12.2013 17:34
Wacław super komentarz pod ostatnim zdjęciem. Wg mnie całkiem niezła zawartość Twojej lodówki, zwłaszcza, że efekt końcowy rewelacyjny. A Twój pracodawca jak przeczyta składniki, to gotowy jeszcze dać Ci obniżkę, bo uzna, że za dużo Ci płaci.
adelajda 04.12.2013 18:09
bardzo lubię mięso indyka :)
IZABELA29 19.08.2013 06:37
smacznie podane roladki i farsz taki niecodzienny
ben-ka 18.08.2013 10:36
bardzo smaczny obiadek.
romanrafal 11.05.2013 10:05
pyszne mięsko
Angelika10 23.04.2013 00:22
bardzo dobre
jordi 16.04.2013 11:09
smaczne mięcho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat