Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta filo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto filo 8 arkuszy
udka kurczaka 2
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebule 2
olej do smażenia
sól
pieprz
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta filo

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, oczyścić, zalać zimną wodą. Zagotować, dodać obrane marchewki i pietruszkę. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso i jarzyny,ostudzić i zmielić w maszynce do mielenia. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na 2 - 3 łyżkach oleju, dodać do masy mięsnej. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 1 - Rolada z ciasta filo foto
2
Płaty ciasta filo smarować mlekiem i układać jeden na drugim. Na ostatni płat ciasta nałożyć farsz.
Krok 2 - Rolada z ciasta filo foto
3
Ciasto zwijać tak jak roladę.
Krok 3 - Rolada z ciasta filo foto
4
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, Wierzch rolady osmarować mlekiem. Piec 35 min w temp 180 st.
Krok 4 - Rolada z ciasta filo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 27.11.2014 21:35
do tej pory filo tylko na słodko jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak