Rolada z bananem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier

    0,5 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • woda

    0,5 szklanki
  • Biszkopty

    0,5 opakowania
  • herbatniki

    0,5 opakowania
  • banan

    3 sztuki
  • miód

    8 łyżek
  • rodzynki

    1 garść
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Dodać cukier oraz kakao i dokładnie wymieszać - doprowadzając do zagotowania. Galaretkę rozpuścić w wodzie i dodać do masy. Herbatniki i biszkopty pokruszyć, dodać rodzynki. Dosypać do masy i dokładnie wymieszać. Wafle lekko skropić wodą a następnie posmarować miodem. Na miód nałożyć masę. Banany obrać ze skórki, a następnie położyć przy brzegu wafla i zwinąć. ( Mi przeważnie wychodzi 1,5 banana na jeden wafel. ) Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok 3-4 godzin. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 17.01.2014 11:03
ja robię taką ale bez banana, muszę kiedyś tak sprobować;) Fajny pomysł!
olkaaa 18.09.2013 09:53
chętnie spróbuję
RenataZ-et 15.06.2013 23:49
rewelacyjny pomysł na deser
anika711 24.09.2012 22:35
świetny pomysł!
caralajna 31.07.2012 07:40
ciekawy przepis
m1monika 15.07.2012 19:05
smaczna :-)
IKrakowianka 18.06.2012 18:50
pomysłowe
Zoso 13.03.2012 20:35
smacznie wygląda
Wafelek2601 13.12.2011 07:48
pyszna
Marybeth 18.09.2011 16:27
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat