Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
  • jogurt naturalny

    1/2 kubka
  • keczup

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso solimy, pieprzymy dodajemy majeranek, wbijamy jajka oraz dodajemy bułkę tartą, wyrabiamy masę. Układamy cienki placek mięsny na foli aluminiowej. Pieczarki kroimy wzdłuż na 4 części, smażymy na łyżce oleju, solimy, układamy na placku mięsa. Następnie zwijamy za pomocą foli roladę. Na wierzchu układamy cienkie krążki papryki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu polewamy sosem wykonanym z rozgniecionego czosnku, keczupu oraz jogurtu zmieszanego z
łyżka majonezu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

25.01.2017 19:52
wygląda bardzo smacznie

dodi

25.01.2017 14:53
apetycznie wyglada

Wiesława1

25.01.2017 14:11
Pyszna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat