Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
jogurt naturalny 1/2 kubka
keczup 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa

Mięso solimy, pieprzymy dodajemy majeranek, wbijamy jajka oraz dodajemy bułkę tartą, wyrabiamy masę. Układamy cienki placek mięsny na foli aluminiowej. Pieczarki kroimy wzdłuż na 4 części, smażymy na łyżce oleju, solimy, układamy na placku mięsa. Następnie zwijamy za pomocą foli roladę. Na wierzchu układamy cienkie krążki papryki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu polewamy sosem wykonanym z rozgniecionego czosnku, keczupu oraz jogurtu zmieszanego z
łyżka majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.01.2017 19:52
wygląda bardzo smacznie
dodi 25.01.2017 14:53
apetycznie wyglada
Wiesława1 25.01.2017 14:11
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak