Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony ze śmietaną 1 opakowanie
łosoś wędzony plastry 400 gram
cytryna do smaku
jajko 4 szt
czosnek 2 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
serek śmietankowy 300 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy posiekany drobno czosnek, studzimy.
Następnie dodajemy 4 żółtka, sól, pieprz i mieszamy. W końcowym etapie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy przekładając do dużej foremki i piekąc w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15 minut.

Przestudzone ciasto szpinakowe smarujemy serkiem,układamy plastry łososia i zwijamy roladę. Całość owijamy folią do żywności i przekładamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 13.02.2013 02:02
wygląda mistrzowsko!
ben-ka 02.02.2013 09:40
robię taką od dawna,wygląda bardzo apetycznie.
Bernadeta1 01.02.2013 13:29
wygląda rewelacyjnie,koniecznie zrobię
halina17 31.01.2013 11:42
Dobra , zdrowa rolada.
apetytnawiecej 31.01.2013 11:36
upsss... wkradł mi się błąd - oczywiście chodzi o ubitą pianę z białek nie żółtek - dziękuję Moni za czujność:)
Wiesława1 31.01.2013 08:48
robię taką roladkę.Jest super
Noruas 30.01.2013 21:49
Bardzo ładne, popisowe danie :) Muszę kiedyś w domu zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak