Rolada śmietankowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • mąka

    8 łyżek
  • cukier

    8 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • śmietana kremówka

    1/2 l
  • śmietan fix

    2 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku.

KREM

Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno.
Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewasylwia 15.10.2010 13:36
Uwielbiam takie pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat