Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowo - mięsna
Farsz ; mięso umyć ,ugotować do miękkości, zmielić przez maszynkę do mięsa.
2.
Pieczarki obrać pokroić na kawałki ,podsmażyć na oleju ostudzić,zmielić przez maszynkę do mięsa ,
3.
Cebule obrać także zmielić połączyć z mielonym ugotowanym mięsem
4.
Dodać namoczoną w mleku odciśniętą kajzerkę,
5.
dodać przyprawę do mielonego soli ,pieprzu do smaku oraz jajko.Wszystko dobrze wymieszać.
6.
Ser żółty włożyć do gotującej sie wody aż sie rozpłynie ,następnie wyciągnąć na sicie i poczekać aż całkowicie odkopie z wody wyłożyć na stół rozwałkować.
7.
Na rozwałkowany placek nakładamy farsz ,na farsz nakładamy kukurydze i zwijamy roladę
8.
Obwijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Dekorujemy keczupem ,zieloną pietruszką i kukurydzą .