Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa z orzechami
Kroki postępowania
Mieszając połączyć ze sobą.
Wstawić na 2 godzinki do lodówki.
Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem.
mąka pszenna |
30 dkg
|
masło |
10 dkg
|
drożdże |
4 dkg
|
cukier |
3 łyżki
|
jajko |
2 sztuki
|
mleko |
1/4 szklanki
|
sól |
1/2 łyżeczki
|
masa makowa |
1/2 puszki
|
jajko |
1 sztuka
|
grysik |
2 łyżki
|
orzechy włoskie |
10 dkg
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: