Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa z orzechami
Kroki postępowania
Mieszając połączyć ze sobą.
Wstawić na 2 godzinki do lodówki.
Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem.
mąka pszenna | 30 dkg |
masło | 10 dkg |
drożdże | 4 dkg |
cukier | 3 łyżki |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 1/4 szklanki |
sól | 1/2 łyżeczki |
masa makowa | 1/2 puszki |
jajko | 1 sztuka |
grysik | 2 łyżki |
orzechy włoskie | 10 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: