Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    1,2 kg
  • kapusta włoska

    0,5 główki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • olej

  • bulion wołowy

    0,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
Mięso nacinamy i rozbijamy by powstał płat. Przyprawiamy i odstawiamy na 2-3 godziny.
Krok 2 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy na oleju. Między czasie kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Rozdrobnioną dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut, podlewając bulionem.
Krok 3 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
Między czasie umytą i pozbawioną nasion paprykę kroimy w paseczki. Pokrojoną dodajemy do kapusty.
Krok 4 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
. Całość podgrzewamy do momentu jak warzywa staną się półmiękkie. Farsz doprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Przestudzony farsz nakładamy na przygotowany płat mięsa.
Krok 5 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
Zwijamy roladę, którą obwiązujemy nicią.
Gotową przekładamy na blaszkę do pieczenia. Całość oprószamy przyprawami, nacieramy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 60 minut w 180°C.
Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy (Przed pokrojeniem zdejmujemy sznurek).
Jadwiga/Jaga85
To idealny dodatek do ziemniaków! Do tego ulubiona surówka lub ogórek kiszony i mamy pyszny obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 11.06.2017 07:51
Ależ ta rolada smakowicie wygląda pycha
gusia1000 24.01.2015 00:24
1 słowem-znakomitość.
Gracer 23.01.2015 17:48
super przepis
ada.la 23.01.2015 17:18
wygląda rewelacyjnie
Katarzyna59 23.01.2015 16:50
znakomita,
Sroczka 23.01.2015 16:29
Ależ ta rolada smakowicie wygląda.
idealme 23.01.2015 16:24
mniam pycha!
Stenka 23.01.2015 15:48
apetycznie wygląda
IwonaDD 23.01.2015 15:21
wygląda obłędnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat