Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA BISZKOPTOWA Z BORÓWKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Składniki kremu:
śmietana kremowa 30% 11/2 szklanki
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
borówki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA BISZKOPTOWA Z BORÓWKĄ

Wykonanie ciasta:
Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy.



Wykonanie kremu:
Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę. Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.07.2013 19:56
taka fajna, sezonowe
iwi 17.07.2013 19:39
Dzięki za pomysł na ciasto na weekend.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak