Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

rolada

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
6 sztuk
sól
Sklep Prymat
cukier
150 g
mąka
150 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada

piekarnik rozgrzewam do 200 stopni. białka oddzielam od żółtek i ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Żółtka ucieram z cukrem na gęsta masę. Na wierzch wykładam pianę z białek, przesiewam mąkę i mieszam. Ciasto rozprowadzam na wyłożonej pergaminem blasze i piekę 12 minut, przekładam spodem do góry na oprószonem cukrem ściereczkę, pergamin usuwam . za pomocą ściereczki zwijam biszkopt od dłuższej strony w roladę i studzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 06:16
to lubię
sznycel 29.08.2012 18:40
przekładam dowolną masą lub nutellą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak