Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
sól
cukier 150 g
mąka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada

piekarnik rozgrzewam do 200 stopni. białka oddzielam od żółtek i ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Żółtka ucieram z cukrem na gęsta masę. Na wierzch wykładam pianę z białek, przesiewam mąkę i mieszam. Ciasto rozprowadzam na wyłożonej pergaminem blasze i piekę 12 minut, przekładam spodem do góry na oprószonem cukrem ściereczkę, pergamin usuwam . za pomocą ściereczki zwijam biszkopt od dłuższej strony w roladę i studzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 06:16
to lubię
sznycel 29.08.2012 18:40
przekładam dowolną masą lub nutellą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak