Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
drożdże świeże 20 g
jajko 1
mleko ciepłe 125 ml
cukier 80 g
sól 1 szczypta
masło 80 g
czekolada mleczna 12 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z czekoladą

Kroki postępowania

1
Masło roztopić i wystudzić. Podgrzać mleko aby było letnie, dodać do nich drożdże i łyżeczkę cukru, pozostawić na 12 min. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, dodać jajko, wlać rozczyn, przestudzone masło i wyrobić ciasto. Odstawić na około 50 min
Krok 1 - Rogale z czekoladą foto
2
Ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Każdą z nich rozwałkować i podzielić na 7 trójkątów. Na każdym trójkącie położyć kostkę czekolady.
Krok 2 - Rogale z czekoladą foto
3
Ciasto pozwijać w rogaliki. Odstawić na 15 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować je wodą.
Krok 3 - Rogale z czekoladą foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 17 min.
Krok 4 - Rogale z czekoladą foto
5
Rogale obsypać cukrem pudrem. Gotowe!
Krok 5 - Rogale z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 15.01.2015 15:54
muszą być smaczne;)
cooked 14.01.2015 20:16
oj, muszą być smakowite
Agata3 14.01.2015 19:39
z czekoladą są najlepsze ;)
Asik32 14.01.2015 19:33
pysznie i czekoladowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak