Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 200 g
cebula 1 sztuka
warzywa mrożone 100 g
bulion warzywny 2 szklanki
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z mieszanką meksykańską i włoszczyzną

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie i maśle. Dodać mrożone warzywa (u mnie włoszczyzna(50g) i mieszanka meksykańska (50g), podsmażyć aby zmiękły. Na koniec wsypać ryż (arborio) i smażyć jeszcze chwilę. Całość zalać bulionem, gotować. Od czasu do czasu delikatnie przemieszać. (Ja risotto przyrządzam w multicookerze, więc korzystam z programu.) Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i papryka. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.02.2015 16:28
Mi będzie smakowało :)
w mojej kuchni 04.02.2015 15:10
i można się smacznie najeść do syta...
pajbek 03.02.2015 21:21
Lubie takie jedzonko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak