Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z groszkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
zielony groszek 1 puszka
pietruszka zielona
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem

Kroki postępowania

1
wykonanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć delikatnie na oleju do cebuli dosypać ryż i całość chwilkę razem smażyć cały czas mieszając. Do podsmażonego ryżu dolać niewielką i ilość bulionu i gotować do momentu, aż cały bulion zostanie wchłonięty wtedy dolać kolejną porcję płynu u i czynność powtarzać do momentu, aż ryż zmięknie. Groszek odcedzić z zalewy i połowę całego groszku dokładnie rozgnieść widelcem dodać do ryżu
Krok 1 - Risotto z groszkiem foto
2
po wymieszaniu do ryżu dodać cały groszek, masło oraz posiekaną zieloną pietruszkę,
Krok 2 - Risotto z groszkiem foto
3
całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Risotto z groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 18.03.2015 21:56
zdjęcie mówi samo za siebie. Perfekcyjna potrawa
alaaa 04.01.2015 17:40
danie szybkie, proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak