Remanent z lodówki w piekarniku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 szt
  • cebula

    3 szt
  • ząbek czosnku

    5 szt
  • imbir

    5 plasterków
  • marchewka

    5 szt
  • ziemniaki

    10 szt
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • ananas świeży

    3 plastry
  • przyprawa do kurczaka

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • trawa cytrynowa

  • rozmaryn świeży

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • bulion drobiowy

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
Piersi z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Doprawić przyprawą do drobiu, odstawić na 0,5 godziny,
Krok 2 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
następnie przesmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu w którym będziemy piec w piekarniku. Na tym samym tłuszczu przesmażyć całe ząbki czosnku, pokrojony na plasterki imbir i cebulę w dużych cząstkach. Całość dołożyć do kurczaka.
Krok 3 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
Następna czynność to krótkie przesmażenie ziemniaków,
Krok 4 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
marchewki
Krok 5 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
marchewki i selera naciowego, dołożenie wszystkich tych składników do kurczaka, doprawienie przyprawą do dań Kucharek i pieprzem
Krok 6 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
Na ziemniaki położyć dwie gałązki rozmarynu i na górze rozłożyć pokrojony w kostkę ananas.
Krok 7 - Remanent z lodówki w piekarniku. foto
Całość posypać trawą cytrynową, podlać bulionem, przykryć pokrywą albo folią i piec 40 minut w temp. 190 oC.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 07.08.2014 03:07
fajny pomysł
Smaczna_B 04.08.2014 18:41
Nazwa adekwatna do tego przepisu.Z resztek różnych produktów można wyczarować fajne danie .
asiczekz 03.08.2014 22:05
fajny pomysł
mysza75 03.08.2014 17:03
lubię takie remanenty
gibli 03.08.2014 16:55
smacznie wygląda ))tez tak robimy czasami, fajne dania powstają, spontaniczne i smaczne:)
as28 03.08.2014 15:42
fajny pomysł
alaaa 03.08.2014 14:49
czasami remanentowe dania są bardzo pyszne i bez komplikacji
Gabi44 03.08.2014 14:41
Przyda się od czasu do czasu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat