Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowe racuchy z bananami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 5 szt
mąka pszenna pełnoziarnista 2,5 szkl
mleko 2 szkl
drożdże świeże 15 g
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
cukier 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: razowe racuchy z bananami

Mleko podgrzałam, rozpuściłam w nim cukier i drożdże.
Rozczyn wymieszałam z resztą składników i zmiksowałam.
Banany pokroiłam wzdłuż i na pół.
Owoce maczałam w cieście i smażyłam na złoto z obu storn na oliwie.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 04.01.2015 22:27
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak