Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 5 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
śnieżki w proszku 2 szt
czekolada biała 1 szt
śmietana 36% 0,5 l
wiórki kokosowe 200 (pomarańczowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

BISZKOPT
Białka ubić na sztywno, do ubitej piany dodać cukier ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, lekko wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop.
KREM
Do rondelka wlać szklankę śmietany, dodać czekoladę, rozpuścić na ogniu. Następnie pozostałą śmietanę ubić ze śnieżkami i ostudzoną masą czekoladową, do masy dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem kokosowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 16.06.2013 18:48
Pyszności ;)
V_kuchareczka 16.06.2013 16:31
wygląda bardzo smakowicie
Renata9 16.06.2013 15:11
pyszne ciacho
Piotr-21 16.06.2013 15:08
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 16.06.2013 14:53
proste i smaczne
iwi 16.06.2013 14:48
Niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak