Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 paczki
mleko 1 litr
żółtko jajek 1
masło 20 dag
wiórki kokosowe 20 dag
cukier 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
krakersy 3 paczki kwadratowych

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Z mleka,budyniu,mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń.Odstawiamy do stygnięcia.Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce budyniu.Na koniec wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych(5 dag wiórków zostawiamy i pięć krakersów do posypania)dokładnie mieszamy.Na blachę układamy krakersy i warstwami smarujemy na koniec posypujemy posypką z wiórków prażonych i kruszonymi krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 24.10.2012 12:11
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak