Rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka cytrynowa

    2 sztuki
  • Czekolada tabliczka biała

    2 sztuki
  • śmietana 30%

    0.5 litra
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • likier kokosowy

    1 szklankę
  • biszkopty podłużne

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 2 szklankach przegotowanej wody rozpuścić 2 galaretki i 2 tabliczki białej czekolady.Jak galaretka dobrze jest wymieszana dodać czekoladę i parze rozpuścić czekoladę.Przestudzić.Ubić śmietanę dodać do niej wiórki kokosowe i przestudzoną masę galaretkę z czekoladą.Biszkopty obtaczać w likerze położyć na spód blachy i wylać przygotowaną masę na trzy godziny wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.10.2014 10:55
fajne ciasto
pestka 02.04.2013 19:58
to ciasto jest bardzo kuszące
mela25 28.03.2013 08:25
Fajne ciasto
fictor123 30.12.2012 09:56
extra
Ewelina301 18.05.2012 12:25
na okrągłej blaszce?
dianix 03.05.2012 15:51
to ciasto jest przepyszne
Pajecznik 24.04.2012 21:09
myślę, że warto spróbować
Izabela28 04.04.2012 13:29
zapowiada się smaczne ciasto:)
karolina1869 06.02.2012 19:09
pyszne ciastko
eli82 10.01.2012 16:15
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat