Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczane z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 40 dag
mięso mielone wieprzowe 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 12 dag
śmietana 130 ml
jajko 1 szt
ser żółty 1 łyżka/starty
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczane z mięsem

Wykonanie:
Ziemniaki utłuc, dodać 2/3 bułki tartej, śmietanę, jajko, natkę pietruszki, mięso i starty ser. Przyprawić do smaku dokładnie wymieszać. Formować racuszki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 13.10.2016 12:47
Super pomysł :)
mysza75 13.10.2016 11:06
jakie fajne racuchy jeszcze takich nie jadłam
Ewelina1991 13.10.2016 09:12
fajny przepis
MonikaW 13.10.2016 07:19
bardzo fajne danie
Ania321 12.10.2016 23:46
smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak