Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda mineralna 0,5 szklanki
jabłka 3 sztuki
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 6 lyżki
cukier puder 1 do dekoracji
jaja 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Oprócz jabłek wszystkie składniki miksujemy. Jabłka obieramy, siekamy i wrzucamy do ciasta. Mieszamy łyżką.
Krok 1 - Racuszki z jabłkiem foto
2
Nakładamy łyżką ciasto na patelnię.
Krok 2 - Racuszki z jabłkiem foto
3
Smażymy racuszki z dwóch stron do zarumienienia.
Krok 3 - Racuszki z jabłkiem foto
4
Usmażone racuszki dekorujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuszki z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.04.2015 13:16
moje ulubione :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak