Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode cukinie

    3
  • marchewka

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1
  • jogurt grecki

    2 łyzki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • mąka bezglutenowa

  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć,odciąć końcówki,zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Marchewkę również umyć,obrać i zetrzeć na mniejszych oczkach,czosnek przecisnąć praską.Warzywa wymieszać w misce,dodać jajko,jogurt oraz tyle mąki jak na zwykłe racuchy.doprawić do smaku sola,papryką i pieprzem ziołowym.
Na patelni rozgrzać olej,na rozgrzany kłaść łyzką ciasto na racuchy,zmażyć na średnim ogniu do czasu aż racuszki zrumienią się łądnie z dwóch stron. Mozna podać z jogurtem lub śmietaną.Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat