Racuchy z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • serek homogenizowany

    250 ml
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • truskawki świeże

    kilka sztuk
  • olej do smażenia

    3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, serek i 3 łyżki oleju miksujemy. Dodajemy makę i proszek do pieczenia całosc dokładnie miksujemy na gładką masę. Truskawki płuczemy i szypolkujemy osuszamy. kroimy według uznania wrzucamy do ciasta delikatnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smazymy złociste placuszki. mozna posypac cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 05.09.2012 22:32
o pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat