Racuchy z sokiem malinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    1/3 szkl
  • drożdże

    40 g
  • jajko

    1 szt
  • jabłka

    3 szt
  • rodzynki

    2 łyżki
  • sok malinowy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy pokruszone drożdże i wbijamy jajko. Wlewamy letnie mleko i całość miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na 30 minut.
Krok 2 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki, wrzucamy do miski w wyrośniętym ciastem.
Krok 3 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Dorzucamy rodzynki i dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 4 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy na niego po łyżce ciasta racuchowego.
Krok 5 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Smażymy z obu stron do zrumienienia.
Krok 6 - Racuchy z sokiem malinowym foto
Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy, który przejmie nadmiar tłuszczu.

Ostygnięte racuchy polewamy sokiem malinowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 17.06.2017 15:26
Dobre jedzonko podano
jan_mag 15.06.2017 19:09
bardzo lubię :)
dodi 15.06.2017 16:02
pysznie wyglądają
AZgotuj 15.06.2017 10:19
przepyszne racuchy :)
mysza75 15.06.2017 09:46
jakie dobre racuchy
Wafelek2601 14.06.2017 23:38
Wyglądają super!
Renataj 14.06.2017 21:29
Uwielbiam racuchy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat