Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
jogurt naturalny 2 szklanki
jajko szt
cukier 0,5 szklanki
mąka szklanka
proszek do pieczenia łyżka
cukier waniliowy opakowanie
mleko 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rabarbarem

Rabarbar płuczemy, oczyszczamy i kroimy w małe kawałki. Jajko roztrzepujemy z cukrem, dodajemy jogurt naturalny, mleko oraz resztę składników. Mieszamy, do ciasta (ma być gęste ale nie za bardzo) dodajemy pokrojony w kawałki rabarbar. Smażymy placki nakładając po jednej łyżce na patelnie,smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na lekko rumiany kolor. Najlepiej pod przykryciem wtedy ładniejsze podrosną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.07.2013 07:30
Świetny pomysł :)
Laila2786 13.07.2013 13:44
też takie robię, pycha
halina17 13.07.2013 12:55
Dobre racuchy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak