Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 0,5 litra
jajko 3 sztuki
mąka 1|2 kg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
pieczarki 50 dag
sól
pieprz
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z pieczarkami

Mąkę mieszamy z piwem, oprawiamy do smaku solą, pieprzem, imbirem i dodajemy proszek do pieczenia oraz jajka, całość dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Do powstałej masy dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Ciasto wymieszać. Smażymy placki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.05.2012 21:37
smakowite
MAŁY 19.07.2011 12:25
fajna propozycja
banditka 12.05.2011 00:32
extra
Dariusz8 01.01.2011 17:27
smaczne
Agnieszka_B 29.12.2010 08:00
Super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak