Racuchy z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo

    0,5 litra
  • jajko

    3 sztuki
  • mąka

    1|2 kg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • pieczarki

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z piwem, oprawiamy do smaku solą, pieprzem, imbirem i dodajemy proszek do pieczenia oraz jajka, całość dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Do powstałej masy dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Ciasto wymieszać. Smażymy placki na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 26.05.2012 21:37
smakowite
MAŁY 19.07.2011 12:25
fajna propozycja
banditka 12.05.2011 00:32
extra
Dariusz8 01.01.2011 17:27
smaczne
Agnieszka_B 29.12.2010 08:00
Super pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat