Racuchy z malinami

Racuchy z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1|2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • maliny

    30 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny wypłukać, odstawić na sicie. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, cukier waniliowy, jogurt naturalny, cukier puder, pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Zmiksować ciasto. Następnie do ciasta dodać maliny, delikatnie wymieszać ciasto. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką racuchy.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem.
Ja nie posypuję, mniej kalorii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

04.03.2017 11:36
fajne racuchy

anulka69

10.12.2016 08:19
pyszne racuszki

Patrycja33

16.08.2016 11:17
pyszny deserek

MAR3STA

14.10.2015 19:41
wspaniałe racuszki

paula191919

19.08.2015 15:05
takich placuszków jeszcze nie robiłam...

Ela15

04.01.2015 17:30
fajnie wyglądają

Margo1

30.08.2014 06:58
świetny deser

romanrafal

16.08.2014 15:04
racuszki palce lizać

Ela15

27.07.2014 14:53
po prostu pyszności

Agata3

26.01.2014 12:56
Pyszne racuszki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat