Racuchy z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1|2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • maliny świeże

    30 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny wypłukać, odstawić na sicie. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, cukier waniliowy, jogurt naturalny, cukier puder, pół łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Zmiksować ciasto. Następnie do ciasta dodać maliny, delikatnie wymieszać ciasto. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką racuchy.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Można posypać cukrem pudrem.
Ja nie posypuję, mniej kalorii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 04.03.2017 11:36
fajne racuchy
anulka69 10.12.2016 08:19
pyszne racuszki
Patrycja33 16.08.2016 11:17
pyszny deserek
MAR3STA 14.10.2015 19:41
wspaniałe racuszki
paula191919 19.08.2015 15:05
takich placuszków jeszcze nie robiłam...
Ela15 04.01.2015 17:30
fajnie wyglądają
Margo1 30.08.2014 06:58
świetny deser
romanrafal 16.08.2014 15:04
racuszki palce lizać
Ela15 27.07.2014 14:53
po prostu pyszności
Agata3 26.01.2014 12:56
Pyszne racuszki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat