Racuchy z jabłkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szkl.
  • jaja

    2 szt.
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    500 ml
  • sól

    1 szczypta
  • jabłka

    1-2 szt.
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek,białka ubić na sztywną pianę.W misie zmiksować żółtka,mleko,mąkę,cukier,sól oraz sodę.
Do masy zetrzeć jabłka na dużych oczkach i dodać pianę z białek,delikatnie wymieszać.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 26.07.2014 17:55
uwielbiam racuchy
RenataZ-et 12.01.2014 21:30
uwielbiam takie racuchy
Wafelek2601 27.12.2013 14:46
Bardzo lubię
Łukasz15 11.12.2013 21:17
Moje ulubione
Róża1 29.11.2013 22:58
bardzo lubię takie:-)
Lis 13.11.2013 16:44
Pyszne takie placuszki:)
Angelika10 02.11.2013 11:44
bardzo smaczne
Seba 02.11.2013 08:50
pycha racuszki
m1monika 30.10.2013 10:19
pyszne!!! :-)
Katarzyna59 29.10.2013 08:37
pyszne racuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat