Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 litra
  • jajko

    2
  • mąka

    2,5 szklanki
  • jabłka

  • cukier

  • sól

  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę. Dodać jabłko pokrojone na drobne kawałki (ilość według indywidualnych upodobań smakowych). Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami. Smażyć na rozgrzanym oleju, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 29.08.2012 00:28
Robię takie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat