Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • jaja

    2 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki poza jabłkami miksujemy. Jak już uzyskamy gładką masę, dodajemy jabłka pokrojone w kawąłki. Mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy racuchy.
Podajemy polane słodką śmietanką i posypane cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika111 26.11.2011 09:35
pycha :)
ben-ka 26.11.2011 09:00
lubię takie,robię takie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat