Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z gruszkami i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3 szt.
mąka 1 szkl.
mleko 1/2 szkl.
jajko
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z gruszkami i czekoladą

gruszki umyć,obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach odcisnąć z nich sok,a miąższ włożyć do miski dodać jajko,mąkę,proszek do pieczenia oraz mleko całość dokładnie połączyć aby powstała gładka jednolita masa,czekoladę drobno pokruszyć dodać do ciasta i połączyć ze sobą,rozgrzać tłuszcz i kłaść porcje ciasta łyżką smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.09.2016 15:48
Lubie racuszki. Pychotka.
olkaaa 21.05.2014 07:39
chętnie spróbuję
Motorek 29.07.2013 18:46
Pyszne są.
Ada-Gaba 15.07.2013 07:09
ciekawy pomysł z gruszkami
Milena87 07.07.2013 18:21
smaczne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak