Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
mąka kukurydziana 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukinia 1 szt
jajko 2 szt
mleko 400 ml
cukier waniliowy 1 szt
sól i pieprz
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z cukinią

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.
Krok 1 - Racuchy z cukinią foto
2
Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.
Krok 2 - Racuchy z cukinią foto
3
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.
Krok 3 - Racuchy z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.07.2016 11:40
Bardzo ciekawy pomysł :)
norweska20 24.07.2016 00:33
smakowity pomysł
Renataj 23.07.2016 22:34
Ciekawy pomysł - takich racuszków jeszcze nie robiłam:)
Renata9 23.07.2016 22:03
Świetne racuszki
olkaaa 23.07.2016 20:50
muszę zrobić
dodi 23.07.2016 15:38
bardzo apetyczne
pestka 23.07.2016 13:38
bardzo smaczne
Madzai 23.07.2016 13:10
Bardzo dobre :)
KORAL 23.07.2016 12:50
Bardzo ciekawe :)
RenataZ-et 23.07.2016 12:28
super pomysł na pyszne racuchy
Justi2401 23.07.2016 12:21
Jakie puszyste i rumiane :) Wyglądają przepysznie!
Futka 23.07.2016 11:49
Świetne i bardzo smakowite racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak