racuchy z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • ananas

    puszka jedna
  • drożdże

    3 dag
  • olej

    do smażenia
  • mleko

    1,5 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - racuchy z ananasem foto
Rozkruszone drożdże musimy posypać cukrem, a następnie dodać do nich podgrzane mleko. Następnie wbijamy jaja i solimy lekko. W dalszej kolejności dodajemy jaja i mąkę i wszystko ze sobą mieszamy. Pozostawiamy by ciasto urosło.
Krok 2 - racuchy z ananasem foto
ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta, mieszamy.
Krok 3 - racuchy z ananasem foto
Racuchy smażymy na oleju z 2 stron.
Krok 4 - racuchy z ananasem foto
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 08.01.2014 16:15
fajne racuchy:) a ananasem jeszcze nie jadłam:)
Ilona_eS 08.01.2014 10:53
hmm ciekawy pomysl na racuchy z ananasem:)
Milka100 07.01.2014 21:54
świetny przepis
maciek7 07.01.2014 21:09
przepyszne
Adamorek 07.01.2014 20:29
bardzo są smaczne w tej wersji
gosia1988 07.01.2014 20:11
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat