Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z ananasem

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
ananas puszka jedna
drożdże 3 dag
olej do smażenia
mleko 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z ananasem

Kroki postępowania

1
Rozkruszone drożdże musimy posypać cukrem, a następnie dodać do nich podgrzane mleko. Następnie wbijamy jaja i solimy lekko. W dalszej kolejności dodajemy jaja i mąkę i wszystko ze sobą mieszamy. Pozostawiamy by ciasto urosło.
Krok 1 - racuchy z ananasem foto
2
ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta, mieszamy.
Krok 2 - racuchy z ananasem foto
3
Racuchy smażymy na oleju z 2 stron.
Krok 3 - racuchy z ananasem foto
4
smacznego
Krok 4 - racuchy z ananasem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 08.01.2014 16:15
fajne racuchy:) a ananasem jeszcze nie jadłam:)
Ilona_eS 08.01.2014 10:53
hmm ciekawy pomysl na racuchy z ananasem:)
Milka100 07.01.2014 21:54
świetny przepis
maciek7 07.01.2014 21:09
przepyszne
Adamorek 07.01.2014 20:29
bardzo są smaczne w tej wersji
gosia1988 07.01.2014 20:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak