Racuchy malinowe :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat waniliowy

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    3/4 szklanki (gęsty)
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    2 łyżki
  • maliny

    50 dag
  • jajko

    2 szt.
  • śmietana 12-procentowa

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka zmieszać ze śmietaną , jogurtem , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć umyte i odsączone maliny ( ok. 15 dag odłożyć do posypania racuchów ). Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać z bitą śmietaną , posypane cukrem i malinami .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 05.06.2013 09:52
wspaniałe racuszki
Poison1988 15.10.2011 10:13
takich jeszcze nie robiłam ;) super :)
Wokalista 25.06.2011 13:05
elegancja Francja :)
Marzena40 03.04.2011 10:10
super pomysł, wspaniały
etka 06.12.2010 09:11
pysznie wygląda!
banditka 10.09.2010 10:09
super pomysl z malinami nie probowalam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat