Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy malinowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
mąka 1 szklanka
jogurt naturalny 3/4 szklanki (gęsty)
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki
maliny świeże 50 dag
jajko 2 szt.
śmietana 12-procentowa 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy malinowe :

Żółtka zmieszać ze śmietaną , jogurtem , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć umyte i odsączone maliny ( ok. 15 dag odłożyć do posypania racuchów ). Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać z bitą śmietaną , posypane cukrem i malinami .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 05.06.2013 09:52
wspaniałe racuszki
Poison1988 15.10.2011 10:13
takich jeszcze nie robiłam ;) super :)
Wokalista 25.06.2011 13:05
elegancja Francja :)
Marzena40 03.04.2011 10:10
super pomysł, wspaniały
etka 06.12.2010 09:11
pysznie wygląda!
banditka 10.09.2010 10:09
super pomysl z malinami nie probowalam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak